Masons Verhaal

Hoe Masons huid herstelde door het gebruik van huid microbioom techonologie.

Masons Verhaal

Hoe huid microbioom versterkende producten mijn baby’s eczeem aanpakten

FOTO’S: Bovenste rij – Mason voordat hij JooMo ging gebruiken.

“Ik vind het heel fijn dat de jongens van Joomo altijd de tijd namen om me gerust te stellen. Heel blij met hoe zijn huid er nu uit ziet.”

ECZEEM & DERMATITIS

Mijn prachtige baby Mason is geboren op 25 juni 2019, en zoals bij veel baby’s het geval is, begon hij al snel eczeem te ontwikkelen. Hij was toen nog maar 4 maanden oud.

Na een maand waren zijn eczeem klachten opeens veel heftiger dan we hadden verwacht en toen hij 5 maanden oud was, was zijn hele gezicht rood en kapot gekrabd.

We namen mason mee naar de huisarts en de kinderarts van het consultatie bureau. Zij wilden hem allebei hormooncreme voorschrijven.

“Toen hij 5 maanden oud was, was zijn hele gezicht rood en kapot gekrabd.”

HORMOONZALF WEIGEREN VOOR MIJN KIND

Ik was zelf 3 jaar eerder gestopt met het smeren van hormoonzalf. Toen ik stopte heb ik hele heftige ontwenningsverschijnselen gekregen. Deze verschijnselen heb ik na 3 jaar nog steeds.

Al mijn hele leven heb ik last gehad van eczeem en toen ik 12 jaar oud was kreeg ik een van de zwaardere hormoonzalven. Deze (en andere) heb ik 20 jaarlang gebruikt. Ze hielpen, zolang ik maar bleef smeren. En ik smeerde VEEL en VAAK. Vooral in mijn pubertijd.

Toen ik 32 jaar oud was, stopte ik met smeren. Ik wilde natuurlijker leven en Hormoonzalf hoorde daar niet meer bij. Een week later was ik in verwachting va ons derde kindje. Tijdens deze zwangerschap overleed mijn kindje toen ik 14 weken zwanger was. Helaas kwam ik daar pas achter toen ik 20 weken zwanger was; een missed abortion. Het kindje bleek een hormonale afwijking te hebben. Ik geloof dat mijn lichaam in schock was door het abrubte stoppen met smeren.

Door deze persoonlijke ervaringen van deze heftige gevolgen van het langdurige gebruik van hormoonzalf heb ik besloten dat ik dit NOOIT voor mijn eigen baby wil gebruiken 😉

“Mijn kindje overleed toen ik 14 weken zwanger was. Helaas kwam ik daar pas achter toen ik 20 weken zwanger was; een missed abortion. Het kindje bleek een hormonale afwijking te hebben. Ik geloof dat mijn lichaam in schock was door het abrubte stoppen met smeren. Daarom heb ik besloten dat ik dit NOOIT voor mijn eigen baby wil gebruiken.”

DE ZOEKTOCHT NAAR EEN ALTERNATIEF VOOR CORTISONEN

FOTO: Ernstig eczeem op het hoofd van Mason voordat hij begon.

Ik ben lid van een online topical steroid withdrawal (TSW) steungroep, en ik las dat andere lotgenoten iets hadden gebruikt van een bedrijf genaamd JooMo. Zij hadden uitgebreid onderzoek gedaan naar de huid microbioom en de rol die dat speelde in huidproblemen zoals eczeem.

Ik vond het heel interessant om te lezen dat hun onderzoek (en producten) gefocust waren op de onderliggende oorzaak, en niet alleen symptoombestrijding.

Na aanleiding van hun onderzoek, hebben ze microbioom versterkende producten ontwikkeld die helemaal natuurlijk en zonder conserveermiddelen zijn.

“Ik vond het heel interessant om te lezen dat hun onderzoek (en producten) gefocust waren op de onderliggende oorzaak, en niet alleen symptoombestrijding.”

DE BESLISSING OM MICROBIOOM VERSTERKENDE PRODUCTEN TE GEBRUIKEN

Ik las steeds meer over de huid microbioom en hoe deze een grote rol speelde in de meest voorkomende huidproblemen, dus besloot ik JooMo te gaan proberen.

Ik nam contact op met JooMo en vertelde dat ik geen Hormoonzalf wilde gebruiken op Masons huid omdat ik uit eigen ervaring wist hoe het voelde om er vanaf te komen.

Het was eind December 2019 en mason was 6 maanden oud toen hij begon. Hij had heel heftig eczeem, vooral op zijn wangen en voorhoofd.

Foto: Bovenste rij – Mason’s huid na 8 dagen. Onderste rij
– Mason’s huid na 2 weken.

“Hij heeft zn handen in een antikrab pak. Normaal gesproken begint hij meteen te krabben als we hem uit dit pak halen, maar nu kan hij spelen zonder zn pak!”

DE HOBBELIGE WEG NAAR HERSTEL

Binnen 3 dagen leek Mason minder jeuk te hebben. Na 8 dagen stuurde ik een berichtje naar Joomo:

“Hij heeft zn handen in een antikrab pak. Normaal gesproken begint hij meteen te krabben als we hem uit dit pak halen, maar nu kan hij spelen zonder zn pak!”

Hoewel zijn huid er nog steeds heel slecht uitziet, zien we wel al verbeteringen! Het is nog rood en open (er komt ook wondvocht uit) maar de grote korsten zijn weg… Hij heeft minder jeuk en slaapt ‘s nachts ook beter.”

Na de eerste maand van het plan werd z’n huid en de jeuk weer erger, waar we erg gefrustreerd van werden. De vooruitgang stagneerde en het ging zelfs een stuk slechter met hem, vooral toen hij na 1 maand ook nog verhoging kreeg.

In de tweede maand gingen we met Mason naar het consultatie bureau. De kinderarts raadde ons sterk aan om cortisone te gaan gebruiken bij Mason. Ik vertelde haar dat we dat liever niet deden, omdat het zoveel schade had aangericht bij mijn huid. Zij was er van overtuigd dat als we geen hormooncreme gebruikten, zijn huid alleen maar slechter zou worden en verwees ons door naar een dermatoloog in het ziekenhuis. Ze schreef een brief om de arts te laten weten dat we liever geen cortisonen gebruikten maar wel open stonden voor een allergietest. Na een telefonisch consult wist hij ons te vertellen dat Mason ernstig eczeem had en schreef ons hormooncreme voor. We mochten nog 3 weken proberen door te gaan met Joomo, maar al ser geen significante verbetering was, moesten we toch gaan smeren.

Dus gingen we door met Joomo (en een nieuwe, geheel natuurlijke crème gemaakt door een vriendin, gemaamd Tinytodd). Ook zijn we allebei gestopt met gluten en soja (Mason kreeg ook nog borstvoeding van mij). 

“Ik ben zo blij dat we eindelijk weer verbetering in zijn huid zien!! We zijn er nog lang niet, maar het gaat langzaam de goede kant op.”

Aan het einde van de tweede maand ging zijn huid helaas weer achteruit. Mason had veel jeuk, zag rood en er kwam weer wondvocht uit de plekken op zijn hoofd. In de derde maand ging het weer beter! 

Zijn huid leek een patroon te ontwikkelen van 2 dagen herstellen en dan weer een paar dagen achteruitgang, maar na een tijdje bleef zijn huid rustig. Het herstel ging heel langzaam en ik was altijd heel voorzichtig om niet te positief te zijn.

We gingen terug naar het consultatiebureau en de kinderarts vertelde ons dat Masons groei zou stagneren en z’n ontwikkeling vertraagd zou zijn als we geen cortisone zouden smeren. Gelukkig was daar niets van waar: ze checkte hem en hij liep niet achter op zijn leeftijdsgenootjes! 

FOTO: Bovenste rij – Mason’s huid na 6 weken. Linksonder – zijn huid na 3,5 maand. Rechts onder – 3 maanden. 

“…hij kan zich nu normaal ontwikkelen zoals andere baby’s omdat hij niet meer constant jeuk heeft! Hij kan nu lekker met zijn broers spelen en begint nu met vast voedsel eten!”

HET ZIEN VAN MASONS STRALENDE GEZICHTJE MAAKT MIJ SUPERTROTS DAT HIJ ZO HEEFT DOORGEZET!

Na 14 weken JooMo te hebben gebruikt, heb ik ze een bericht gestuurd

“Er waren tijden dat ik heel erg verdrietig was omdat de vooruitgang soms bijna niet te zien was. Zo blij dat jullie altijd de tijd namen om me gerust te stellen. We zijn heel blij met zijn huid nu. Het kan alleen nog maar beter worden!”

In week 16 was ik zo blij hebben kan hij  zich nu normaal ontwikkelen zoals andere baby’s omdat hij niet meer constant jeuk heeft! Hij kan nu lekker met zijn broers spelen en begint nu met vast voedsel eten!

We zijn er nog niet helemaal, dus we blijven jullie updaten!

Als je het verhaal van Mason herkent bij jezelf of je eigen kindje, kijk dan eens hier op de website van JooMo. Zoals je hebt gelezen heeft het mijn gezin heel erg geholpen en ik gun het iedereen om zonder jeuk en pijn te leven. Geef het een kans!

Tamara

Update: 5 MAANDEN VERDER EN MASONS HUID STRAALT NOG STEEDS!!

“Mason is nu het grappige, blije jongetje dat altijd al in hem zat!”

We zijn nu 5 maanden verder en we zijn iets langer dan de aanbevolen 4 maanden doorgegaan met Joomo. Zijn huid heeft er nog nooit zo goed uit gezien sinds zijn eczeem begon. Net als bij andere mensen heeft hij nog steeds wel slechte dagen waar zijn huid weer wat rood wordt, maar de meeste tijd straalt zijn huid nu! Mason is nu het grappige, blije jongetje dat altijd al in hem zat! Ik ben zo blij dat Mason zijn lach terug heeft! 

Video: de JooMo-oprichters op de Dr. Nandi Show

"Ik ben zo blij dat Mason zijn lach terug heeft!"

Follow my Journey:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Leave a Reply

%d bloggers like this: